Natural Aquatic Nasıl Uygulanır


Saksılar için uygulanışı:

Büyük boy saksı için 1 adet Natural Aquatic 15 gr-doz şişenin tamamı kullanılabilirken küçük boy saksıda ise yarısını kullanabilirsiniz. Saksılardaki toprak değişimi veya saksı değişimi sırasında yeni saksımızın dibine bir miktar toprak koyarak üzerine Natural Aquatic’i ilave ediyoruz. Natural Aquatic’i bir miktar sulayarak su tutmasını sağlıyoruz. Köklenmiş olan ve toprağı saran bitkimizi saksımıza yerleştirerek kenar boşluklarını toprak ile dolduruyoruz. Bitkimize can suyu vererek uygulama işlemini sonlandırıyoruz.

Dikili bitkilerde; bitki kökünü görene kadar toprağı açarak bitkinin kök bölgesine ulaşacak şekilde Natural Aquatic’i üzerine serpiniz ve bir miktar su ilave ederek 1-2 dakika süre ile ürünün su tutmasını sağlayınız. Daha sonra üzerini kapatınız. Artık sulandıktan sonra Natural Aquatic kendi hacminin yüzlerce katı su tutacağından saksıdaki bitkileriniz uzun süre su istemeyecektir.

Ağaçlar için uygulanışı:

Natural Aquatic ağaçlar, çalılar ve fidanlar için uygulanışı birbirinden farklıdır. Ağaçlar ve çalılar için uygulama ıslak veya kuru olabilir; fideler için ise mutlaka sulu yapıda olmak zorundadır. Natural Aquatic her tür ağaç ve çalı türleri ile uyumludur.

Natural Aquatic dikili ağaçlarda uygulanırken halk arasında göz açma işlemi dediğimiz. Ağaç tabanında bulunan toprağın 20-40 cm açılarak bitkinin tabanında çember halinde bir su havuzu çapalama yapılarak  oluşturulur. Oluşturulan bu su havuzundan bitki suyunu alabilmektedir. Daha sonra toz granül halde bulunan Natural Aquatic(Samanlı Su Tutucu)’dan ağaç formuna göre uygun miktarda el ile serpme yapılarak ilave edilir. Bir miktar sulama işlemi uygulanarak ürünün jel kıvamına dönüşmesi sağlanır. Jel kıvamını alan ve suyu tutan Natural Aquatic suyun daha derinlere kaçmasını ve buharlaşarak kaybolmasını engelleyerek ağaç köklerinde bir su deposu görevi görür. Açılan sulama havuzu toprak ile kapatılarak bitki kök bölgesinde bir su deposu oluşturulmuş olunur. Periyodik bir sulama ile bitkiye verilen su artık daha geç periyotlar ile verilebilir. 

Fidelerde uygulanışı:

Fideliklerde seradan açık alanlara fidelerin aktarılmasında ve uzak mesafelere taşınması esnasında köklerin su kaybetmesini ve kurumasını önlemek için çıplak kök daldırma işleminde kullanılır. Etkili bir sonuç için  köklere tamamen yapışacak kıvamda olması önemlidir.

Fidanlarda Uygulanışı:

Dikim yapılacak olan çukura Natural Aquatic kuru yada sulandırılmış halde uygulanır. Daha sonra fidan çukura yerleştirilerek üzeri kapatılır.

 

Tahıllar(Buğday, Arpa, vs) Uygulanışı:

Natural Aquatic’in  tahıllar için uygulanışı oldukça pratiktir. Makineli tarımda mibzerin gübre haznesinde gübre ile kompoze olarak ekimden önce rahatlıkla uygulaması yapılabilmektedir.

Not: Mibzer haznesinin nemli olmamasına dikkat edilmelidir. Ekimden sonra gübre haznesi nemli bırakılmamalıdır.

Çim Bitkileri Uygulanışı:

Topraktaki havalandırma ve su dolaşımını geliştirecek bitkilerin optimum uzun ömürlü ve daha yeşil daha gür bir peyzaj alanı oluştuması için çim alanlarına çim havalandırma makinesi ile uygulama yapılarak havalandırma kanalları açılır. Açılan havalandırma kanallarına toz granül halde bulunan Natural Aquatic dökülerek. Havalandırma kanal diplerinde bitkiler için su deposu meydana getirilir. Köklerin kanal diplerinde oluşturulan su depolarına yönelmesi sağlanır. Bitkiler bu sayede uzun sulama periyodlarına daha dayanıklı daha gür ve daha yeşil bir peyzaj alanı oluşturabilmektedir.

BİTKİLERE UYGULAMA DOZ’LARI

BİTKİ TÜRÜ

DOZ

ARMUT

90 g/ağaç

BALKABAĞI

1,5 kg/da

ÇİLEK

1,2 kg/da

DOMATES

1,5 kg/da

ELMA

90 g/ağaç

FASULYE

1,2 kg/da

ISPANAK

1 kg/da

KARALAHANA

1,2 kg/da

KARNIBAHAR

1,2 kg/da

KAVUN CİNSİ

1,5 kg/da

KİRAZ

120 g/ağaç

LAHANA

1,2 kg/da

MARUL

1 kg/da

MAYDANOZ

1,5 kg/da

NEKTARİN TÜRLERİ

90 g/ağaç

PATATES

1,2 kg/da

PIRASA

1,2 kg/da

SALATALIK

1,5 kg/da

SARIMSAK

1,5 kg/da

SOĞAN

1 kg/da

ŞEFTALİ

90 g/ağaç

SIKÇA SORULAN SORULAR


Neden Natural Aquatic Kullanılır?

Bitkilerin yıllara ve gelişme dönemlerine göre su ihtiyacı değişiklik gösterir. Bitkiler yetişmesi sırasında ortamda su ve besleyici maddelerin hazır olması gerekir. Natural Aquatic bir su deposu gibi davranarak bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyu verir. Böylece bitkilerin su stresinden kurtulmasını, solma ve kuruma oranlarının aşağıya çekilmesini sağlar. Bu durum sulama ve gübreleme sıklığını azaltacağından zaman ve para tasarrufu sağlar.

Natural Aquatic Nasıl Etki Eder?

Natural Aquatic toprağa eklendiğinde bitki kökleri ihtiyaç duyulan suyu alabilmek için direkt su aktive edilmiş(su ile şişirilmiş) su tutucu granüllerine doğru yönelir. Su deposu halinde bulunan üründen emme kuvveti sayesinde beslenir. Ayrıca içerdiği saman sayesinde ilave besin değiride katar.

Natural Aquatic ile Ne Kadar Tasarruf Sağlanır?

Toprak, İklim, Çevre koşullarına bağlı olarak %50'ye kadar su tasarrufu sağlanabilmektedir. Bu da sulama sorunu düşünüldüğünde ekonomik olarak elektrik, işçilik ve su kaybını yarıdan fazla olarak düşürebilmektedir.

Natural Aquatic Gübreyi Emebilir mi?

Natural Aquatic suda eriyen gübreyi rahatlıkla bünyesine alarak emebilir ve toprağa yavaşça salınımını sağlar.

Natural Aquatic Köklerde Çürüme Yaparmı?

Natural Aquatic suyu tutar dolayısıyla serbest su olmayacağından kesinlikle çürüme yapmaz.

Natural Aquatic’in Ömrü Ne Kadardır?

Natural Aquatic’in toprakta mikroorganizmalar tarafından parçalanması yaklaşık 3 yıl kadardır.

Natural Aquatic Hangi Bitkilere Uygulanır?

Natural Aquatic uygulanan bitkiler tarla, bağ, bahçe, peyzaj çim, fidanlık vs gibi alanlarda yetiştirilen her türlü bitki çeşidi için uygulanabilmektedir.